
O firmie
Atelier Słodkości – sprawdzony przepis na wyjątkowe wspomnienia.

Atelier Słodkości – od 2016 r.
Od 2016 roku zapewniamy słodką oprawę waszych najważniejszych chwil.
Naszą specjalnością są przyjęcia weselne i okolicznościowe.
Dbamy o dobre wspomnienia wasze i waszych gości w czasie prywatnych celebracji jak i świętowania firmowych sukcesów.
Z wypiekami na twarzach dowozimy wasze zamówienia na terenie Tarnowa, Dębicy i okolicy.
Torty weselne i słodkie bufety dostarczamy w promieniu 150 km.
Tradycyjne receptury i składniki najwyższej jakości to uczta dla podniebienia.
Artystyczne dekoracje tortów i słodkości to uczta dla oczu.
Pieczemy i zdobimy torty weselne i okolicznościowe. Układamy i dekorujemy słodkie stoły
na wesele i przyjęcia. Wypiekamy ciasta w oparciu o tradycyjne receptury i ich współczesne
wariacje.
Serce i rozum
W każdym okruszku Atelier Słodkości znajdziecie miłość i pasję do sztuki cukiernictwa.
Swoją fascynacją do słodkości dzielą się z wami Ola i Mirek – twórcy pracowni artystycznych wypieków. W realizacji waszych słodkich marzeń pomagają im pełne zaangażowania asystentki – Ania i Patrycja.
Ola i Mirek zdają się być od zawsze związani z gastronomią, a ich marzenie o stworzeniu własnej manufaktury spełniło się 1 kwietnia 2016 roku. Profesjonalnie wyposażona pracownia zlokalizowana tak, aby zagwarantować świeże wypieki na terenie Tarnowa, Dębicy, Rzeszowa i okolic, rozgrzała piece do czerwoności.
Od najmłodszych lat Ola krzątała się w kuchni rodzinnej restauracji gdzie kiełkowała jej pasja. Każdą wolną chwilę poświęcała na zgłębianie tajników gotowania, jednak to cukiernictwo okazało się jej największą kulinarną miłością. Podstawy rzemiosła poznała uczestnicząc w szkoleniach i warsztatach pod przewodnictwem Mistrzów Cukiernictwa. Połączenie doskonałego warsztatu cukierniczego z duszą artysty zaowocowało dziełami sztuki cukierniczej którym nie sposób się oprzeć.


Parzenie wyśmienitej kawy i przygotowanie niezwykłych drinków od lat sprawia, że serce Mirka bije szybciej. Profesjonalny barista i barman – wie najlepiej jak tworzyć słodkie dzieła sztuki nasączone miłością (albo też kawą i alkoholem). Zna tajniki mieszania składników tak, że słodkie chwile uderzają do głowy.
Ania swoją pasję do pieczenia i artystycznego dekorowania tortów odkryła kilka lat temu. Ukończyła liczne kursy artystycznego dekorowania tortów i ciast. W Atelier od 2018 roku tworzy prawdziwe dzieła sztuki które budzą zachwyt jeszcze przed spróbowaniem.
Patrycja specjalizuje się w aranżacji candy barów – wiedzę i kunszt zdobyła pracując w Atelier. Nieprzerwanie rozwija swoje umiejętności, wkładając całe serce w dekorację stołów tak, aby zachwycały nie tylko smakiem ale i wyglądem.
Ola i Mirek, ich połączenie wiedzy i pasji, inżynierskiej dokładności i artystycznej duszy, szacunku do tradycji i poszukiwania nowych inspiracji sprawia, że w Atelier Słodkości prace nad spełnianiem waszych słodkich marzeń idą pełną parą.