O firmie​

Atelier Słodkości – sprawdzony przepis na wyjątkowe wspomnienia.

Atelier Słodkości – od 2016 r.

Od 2016 roku zapewniamy słodką oprawę waszych najważniejszych chwil.
Naszą specjalnością są przyjęcia weselne i okolicznościowe.

Dbamy o dobre wspomnienia wasze i waszych gości w czasie prywatnych celebracji jak i świętowania firmowych sukcesów.

Z wypiekami na twarzach dowozimy wasze zamówienia na terenie Tarnowa, Dębicy i okolicy.
Torty weselne i słodkie bufety dostarczamy w promieniu 150 km.

Tradycyjne receptury i składniki najwyższej jakości to uczta dla podniebienia.
Artystyczne dekoracje tortów i słodkości to uczta dla oczu.

Pieczemy i zdobimy torty weselne i okolicznościowe. Układamy i dekorujemy słodkie stoły
na wesele i przyjęcia. Wypiekamy ciasta w oparciu o tradycyjne receptury i ich współczesne
wariacje.

Serce i rozum

W każdym okruszku Atelier Słodkości znajdziecie miłość i pasję do sztuki cukiernictwa.

Swoją fascynacją do słodkości dzielą się z wami Ola i Mirek – twórcy pracowni artystycznych wypieków. W realizacji waszych słodkich marzeń pomagają im pełne zaangażowania asystentki – Ania i Patrycja.

Ola i Mirek zdają się być od zawsze związani z gastronomią, a ich marzenie o stworzeniu własnej manufaktury spełniło się 1 kwietnia 2016 roku. Profesjonalnie wyposażona pracownia zlokalizowana tak, aby zagwarantować świeże wypieki na terenie Tarnowa, Dębicy, Rzeszowa i okolic, rozgrzała piece do czerwoności.

Od najmłodszych lat Ola krzątała się w kuchni rodzinnej restauracji gdzie kiełkowała jej pasja. Każdą wolną chwilę poświęcała na zgłębianie tajników gotowania, jednak to cukiernictwo okazało się jej największą kulinarną miłością. Podstawy rzemiosła poznała uczestnicząc w szkoleniach i warsztatach pod przewodnictwem Mistrzów Cukiernictwa. Połączenie doskonałego warsztatu cukierniczego z duszą artysty zaowocowało dziełami sztuki cukierniczej którym nie sposób się oprzeć.

Parzenie wyśmienitej kawy i przygotowanie niezwykłych drinków od lat sprawia, że serce Mirka bije szybciej. Profesjonalny barista i barman – wie najlepiej jak tworzyć słodkie dzieła sztuki nasączone miłością (albo też kawą i alkoholem). Zna tajniki mieszania składników tak, że słodkie chwile uderzają do głowy.

Ania swoją pasję do pieczenia i artystycznego dekorowania tortów odkryła kilka lat temu. Ukończyła liczne kursy artystycznego dekorowania tortów i ciast. W Atelier od 2018 roku tworzy prawdziwe dzieła sztuki które budzą zachwyt jeszcze przed spróbowaniem.

Patrycja specjalizuje się w aranżacji candy barów – wiedzę i kunszt zdobyła pracując w Atelier. Nieprzerwanie rozwija swoje umiejętności, wkładając całe serce w dekorację stołów tak, aby zachwycały nie tylko smakiem ale i wyglądem.

Ola i Mirek, ich połączenie wiedzy i pasji, inżynierskiej dokładności i artystycznej duszy, szacunku do tradycji i poszukiwania nowych inspiracji sprawia, że w Atelier Słodkości prace nad spełnianiem waszych słodkich marzeń idą pełną parą.